
Przepis na : obiad
Kalafior jako roślina dziko rosnąca był ceniony już w starożytności . Jego uszlachetnioną odmianą są brokuły. Delikatnym smakiem odznaczają się nie tylko zielone różyczki , ale również łodyżki i liście brokułów. Chcesz wiedzieć w jakim towarzystwie znajduje się kalafior w tym daniu ?...Jeżeli tak , to koniecznie zajrzyj do tego przepisu! Składniki ( 3porcje ): kalafior - 300g brokuł - 300g żółtka - 4szt sól - 1/4łyżeczki cytryna - 1/2szt masło - 100g sos tabasco - kilka kropel wędzony łosoś - 100g matjasy - 5... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...