Czy karob trzeba gotować?

Czy karob trzeba gotować?

Czy karob trzeba gotować? Czy karob trzeba gotować? Wielu z nas zastanawia się, czy karob trzeba gotować przed spożyciem. Karob jest popularnym składnikiem wielu potraw, a jego właściwości zdrowotne są dobrze znane. W tym artykule przyjrzymy się tej kwestii i postaramy się udzielić jasnej odpowiedzi. Co to jest karob? Karob to owoc drzewa Ceratonia siliqua, które występuje głównie na obszarach śródziemnomorskich. Owoce te są bogate w błonnik, witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Karob jest często stosowany...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.