Czego nie wolno jeść przy anemii? Czego nie wolno jeść przy anemii? W przypadku anemii, czyli niedoboru czerwonych krwinek lub hemoglobiny, odpowiednia dieta odgrywa kluczową rolę w procesie leczenia. Niektóre produkty spożywcze mogą wpływać negatywnie na wchłanianie żelaza lub zawierać składniki, które utrudniają produkcję czerwonych krwinek. W tym artykule omówimy, jakie produkty należy unikać przy anemii i dlaczego są one szkodliwe dla organizmu. 1. Produkty bogate w fitaty Fitaty to związki organiczne ob...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.