Pomarańczowy dżem z dyni

Pomarańczowy dżem z dyni

Pomarańczowy dżem z dyni

Przepis na : deser

Dżem z dyni to absolutny jesienny must-have.  Wystarczy dowolna odmiana warzywa, cukier i przyprawy. Zamiast pomarańczy możesz użyć cytryny, dodatkowo można dodać imbiru, anyżu, cynamonu. Tak naprawdę co dusza zapragnie. Sprawdź, jak zrobić najlepszą konfiturę! Składniki: 4 kg dyni 2 szklanki cukru 1 szklanka wody sok wyciśnięty z 4 pomarańczy i skórka z 4 pomarańczy Przygotowanie: Dynię obieramy, usuwamy pestki. Dyniowy miąższ kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do garnka z grubym dnem. Zalewamy wodą i du... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.