Był już ketchup, chrzan, majonez, a tym razem domowa musztarda, Musztarda domowa nie jest trudna do zrobienia. To przepis, który możemy sobie sami przygotować. Zajmuje nie więcej niż 3 minuty.Poniższy przepis na musztardę domową możemy dowolnie modyfikować, dodając różne przyprawy. Składniki: 6 łyżek stołowych gorczycy (białej, żółtej albo czarnej) 6 łyżek octu 1/3 szklanki wody szczypta soli szczypta cukru Przygotowanie: Gorczycę przelewamy wrzątkiem, odcedzamy. Następnie zalewamy octem i połową wody, którą ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...