Domowa musztarda

Domowa musztarda

Domowa musztarda

Był już ketchup, chrzan, majonez, a tym razem domowa musztarda, Musztarda domowa nie jest trudna do zrobienia. To przepis, który możemy sobie sami przygotować. Zajmuje nie więcej niż 3 minuty.Poniższy przepis na musztardę domową możemy dowolnie modyfikować, dodając różne przyprawy. Składniki: 6 łyżek stołowych gorczycy (białej, żółtej albo czarnej) 6 łyżek octu 1/3 szklanki wody szczypta soli szczypta cukru Przygotowanie: Gorczycę przelewamy wrzątkiem, odcedzamy. Następnie zalewamy octem i połową wody, którą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...