Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem
Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem
Tajskie curry z mlekiem kokosowym, z ciecierzycą i z dynią. Zdrowe i pełnowartościowe danie z dyni. Sycące curry o pięknym żółto-pomarańczowym kolorze. Doskonałe na ponury jesienny obiad albo zimny, szary i deszczowy wieczór. Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub konserwowej 300 g dyni 1 mała cebula szalotka 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki kurkumy 1/3 puszki mleka kokosowego 1 pierś z kurczaka 150 ml wody lub bulionu w którym gotowała się pierś z kurczaka kawałeczek ostrej papry... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni
Autor
Angelika Kasiak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, curry, kurczak, pierś, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, obiad, ryż, kurczak z ryżem, kurczak curry
Inne przepisy z Życie zaczyna się w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję