Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem

Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem

Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem

Tajskie curry z mlekiem kokosowym, z ciecierzycą i z dynią. Zdrowe i pełnowartościowe  danie z dyni. Sycące curry o pięknym żółto-pomarańczowym kolorze.  Doskonałe na ponury jesienny obiad albo zimny, szary i deszczowy wieczór. Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub konserwowej 300 g dyni 1 mała cebula szalotka 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki kurkumy 1/3 puszki mleka kokosowego 1 pierś z kurczaka 150 ml wody lub bulionu w którym gotowała się pierś z kurczaka kawałeczek ostrej papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję