BABKA DROŻDŻOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ

BABKA DROŻDŻOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ

BABKA DROŻDŻOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ

Babka drożdżowa to w wielu domach obowiązkowy wypiek na Wielkanoc. Jedni dodają do niej rodzynki, inni orzechy, a jeszcze inni nie dodają do niej nic. Moja wersja jest wzbogacona o mieszankę keksową. Babka z tego przepisu jest pyszna, pulchna, miękka i wilgotna, a co najważniejsze długo zachowuje swoją świeżość. U kogo w domu babka będzie gościła na świątecznym stole? Bo u mnie będzie na pewno :) Składniki: * 500 g mąki pszennej * 50 g drożdży świeżych lub 14 g drożdży suchych * 90 g cukru * 250 ml mleka * ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.