Syrop z mrożonych malin

Syrop z mrożonych malin

Syrop z mrożonych malin

Syrop z malin to idealny napój na wzmocnienie odporności. Polecany w okresie jesienno-zimowym. Pomaga w zwalczaniu kataru, kaszlu, łagodnym przeziębieniu. Możesz przygotować go przez cały rok. W sezonie obowiązkowo ze świeżych malin (i zawekować na zimę), zaś zimą – z mrożonych owoców, które aż tak nie tracą na wartościach odżywczych. SKŁADNIKI: 280 g mrożonych malin 1,5 szklanki wody 5 g imbiru 4 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Kawałek imbiru obieram, siekam na cztery części. Mrożone m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.