Syrop z malin to idealny napój na wzmocnienie odporności. Polecany w okresie jesienno-zimowym. Pomaga w zwalczaniu kataru, kaszlu, łagodnym przeziębieniu. Możesz przygotować go przez cały rok. W sezonie obowiązkowo ze świeżych malin (i zawekować na zimę), zaś zimą – z mrożonych owoców, które aż tak nie tracą na wartościach odżywczych. SKŁADNIKI: 280 g mrożonych malin 1,5 szklanki wody 5 g imbiru 4 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Kawałek imbiru obieram, siekam na cztery części. Mrożone m... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...