Sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki z mięsem mielonym

Dziś coś chińskiego:) Przepis wynaleziony z podróży kulinarnych Małgosi Puzio na temat kuchni chińskiej. Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka lub wieprzowiny, wieprzowo - wołowego 200 g cienkiego makaronu chińskiego 5 grzybów mun paczka kiełków słonecznika lub rzodkiewki - 50 g 1 średnia cebula 1 marchewka 3 jajka papier ryżowy kapusta pekińska sos sojowy świeżo zmielony pieprz do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: 1) Namoczcie grzyby przez kilka minut w wodzie, następnie lekko obgotujcie do miękkości, pokrój... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, makarony, makaron, makaron po chińsku, kapusta pekińska, marchewka, mięso, kapustą, mielone, naleśniki, mięso mielone, wieprzowina, słonecznik, naleśnik, indyk, sosy, pączki, przekąski, sos z grzybów , sos do makaronu, jajka z farszem, makaron smażony, naleśniki z warzywami, mielone z warzywami

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.