Palmiers - karmelizowane ciastka francuskie
Palmiers - karmelizowane ciastka francuskie
Są bardzo proste w przygotowaniu a wyglądają ślicznie. Kusząco, smacznie. Tylko dwa składniki, pracy prawie wcale, a ile radości:) Ta wersja jest karmelizowana drobnym cukrem, w innym słodkich propozycjach możecie je posmarować konfiturą, bakaliami, masą serową bądź makową. Wyjdą fajne kruche francuskie drożdżówki, np. z serem albo makiem. Po zwinięciu i upieczeniu na pewno będą prezentowały się godnie na stole. Do tego może wino? likier? może ulubiona herbata i jest miło. Opcjonalnie w różnych wersjach możecie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasteczka, mak, francuskie, tarta, ciasto francuskie, drożdżówki , drozdzowka, orzechy, likier, do pracy, proste ciasto, ciasto z orzechami, ciasto z makiem, ciasta z masa, fajne ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto francuskie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, kruche ciasteczka, bez pieczenia, tarta na słodko
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz