Palmiers - karmelizowane ciastka francuskie

Palmiers - karmelizowane ciastka francuskie

Palmiers - karmelizowane ciastka francuskie

Są bardzo proste w przygotowaniu a wyglądają ślicznie. Kusząco, smacznie. Tylko dwa składniki, pracy prawie wcale, a ile radości:) Ta wersja jest karmelizowana drobnym cukrem, w innym słodkich propozycjach możecie je posmarować konfiturą, bakaliami, masą serową bądź makową. Wyjdą fajne kruche francuskie drożdżówki, np. z serem albo makiem. Po zwinięciu i upieczeniu na pewno będą prezentowały się godnie na stole. Do tego może wino? likier? może ulubiona herbata i jest miło. Opcjonalnie w różnych wersjach możecie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, mak, francuskie, tarta, ciasto francuskie, drożdżówki , drozdzowka, orzechy, likier, do pracy, proste ciasto, ciasto z orzechami, ciasto z makiem, ciasta z masa, fajne ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto francuskie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, kruche ciasteczka, bez pieczenia, tarta na słodko

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.