Najzdrowsza forma jajka. Zawierają dużo dobrego cholesterolu. Pamiętajmy, że jajka 3 czy 1 mają takie same wartości odżywcze, więc kupujemy je m.in. w zależności od zasobności portfela i chęci oczywiście. Dziś jajko na miękko, zdrowe, pyszne śniadanie, które często gości na naszym porannym stole. SMACZNEGO! Jak je przygotować? Sposób 1 Należy najpierw upewnić się, że skorupka jajek nie jest pęknięta, jajka umyć. Następnie do rondelka wlać zimną wodę, dodać dużą szczyptę soli i używając łyżki, włożyć jajka go r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...