Jajko na miękko – dwa sposoby na ugotowanie

Jajko na miękko – dwa sposoby na ugotowanie

Jajko na miękko – dwa sposoby na ugotowanie

Najzdrowsza forma jajka. Zawierają dużo dobrego cholesterolu. Pamiętajmy, że jajka 3 czy 1 mają takie same wartości odżywcze, więc kupujemy je m.in. w zależności od zasobności portfela i chęci oczywiście. Dziś jajko na miękko, zdrowe, pyszne śniadanie, które często gości na naszym porannym stole. SMACZNEGO! Jak je przygotować? Sposób 1 Należy najpierw upewnić się, że skorupka jajek nie jest pęknięta, jajka umyć. Następnie do rondelka wlać zimną wodę, dodać dużą szczyptę soli i używając łyżki, włożyć jajka go r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.