Jajka faszerowane szynką i papryką to super szybka przekąska, którą podasz na wiele okazji, w tym na wielkanocne śniadanie. Jajka faszerowane to uniwersalna przekąska na zimno z wieloma dodatkami. Jajka faszerowane możesz bowiem podać z posiekaną papryką kolorową, ogórkami kiszonymi lub konserwowymi, a nawet rzodkiewką lub awokado. Jajka faszerowane szynką możesz udekorować na talerzu szczypiorkiem, rzeżuchą, koperkiem lub dowolnymi kiełkami. Zapraszam po szybki i bardzo smaczny przepis na jajka faszerowan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...