Domowy chrupiący groszek ptysiowy

Domowy chrupiący groszek ptysiowy

Domowy chrupiący groszek ptysiowy

Świetna przekąska, pasuje do zup typu krem, sałatek. Można nim posypać także dość syte zupy z dużą ilością mięsa i warzyw. Polecam też groszek ptysiowy polany domową polewą czekoladową:) Smacznego:) Składniki: 75 g mąki pszennej 100 ml wody mineralnej 2 mniejsze jajka 25 g masła sól drobnoziarnista Wykonanie: Przygotuj garnuszek, w którym zagotuj wodę z masłem z odrobiną soli. Dodaj mąkę pszenną, dokładnie wymieszaj, podgrzewaj. Mieszaj dotąd aż odejdzie od łyżki. Rozgrzej piekarnik do temp. 170C. Ciasto przełóż de... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, ciasto, krem, przekąska, mięso, polewa czekoladowa, przekąski, sałatka, sałatki, polewa, zupa krem, zupa krem z groszku, krem czekoladowy, smaczna sałatka, salatka z jajkiem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, mięsa pieczone

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.