CHILI truje czy leczy?

CHILI truje czy leczy?

CHILI truje czy leczy? Dziś 16 stycznia, a więc dzień ostrych przypraw! Na tapetę bierzemy najbardziej popularną – paprykę chili. W papryczkach chili zawarta jest trucizna, kapsaicyna, więc czy jedząc to piekielne warzywo szkodzimy sobie, czy wręcz przeciwnie? Toksyczne działanie kapsaicyny wynika z porażenia tą substancją układu nerwowego, podobnie, jak to mamy w przypadku poparzenia. Jednak stężenie tej substancji musiałoby być baaardzo duże, więc dodając chili do naszych potraw krzywdy sobie nie zr...

Czytaj dalej na blogu zabawa smakiem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.