Jesień w mojej kuchni to zdecydowanie ogrom barw i smaków. Warzywa zajmują ważne miejsce podczas planowania codziennego menu. Dynia jest jednym z tych warzyw, które w sezonie smakuje wybornie i nie wyobrażam sobie by mogło jej zabraknąć na moim stole. Pieczona z dodatkiem innych pieczonych warzyw jest świetnym materiałem na zupkę, spróbujcie sami. Składniki: 1 kg dyni ( bez pestek ) 2 papryki czerwone 3 ząbki czosnku 1 cebula śmietanka 30% sól, pieprz papryka chili mielona imbir starty 1 litr bulionu w... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...