Zaczynamy sezon ogórkowy. Małosolniaczki uwielbiam. I wstyd się przyznać, bo w tym roku sama nastawiłam je dopiero po raz pierwszy, zawsze każdego roku już na początku maja musiały być. No ale..co się odwlecze..to nie uciecze. Mam już i ja :) Już następnego dnia po nastawieniu próbuję, choć najlepsze 2-3 dnia. Składniki: 1 kg ogórków gruntowych liść wiśni - 2 sztuki korzeń chrzanu- ok 2 cm liść chrzanu 4 ząbki czosnku 5 baldachimów kopru 1 litr wody 1 łyżka kamiennej soli Wykonanie: W dużym słoju... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...