Lubicie czosnek? Dodajemy go do najróżniejszych przetworów, a ogóreczki bez czosnku nie mogą istnieć. Ale okazuje się, ze także marynowany czy kiszony czosnek jest tez bardzo dobry. Podzielę się z Wami dziś przepisem na kiszony młody czosnek. Smakuje dobrze sam, ale również jako dodatek do innych warzyw. Składniki: kilka główek czosnku- musi być Polski marchew korzeń chrzanu cebula koper- baldach i zielone piórka na każdy słoiczek łyżeczka gorczycy 1 ziele ang zalewa: litr wody łyżka stołowa soli... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...