Jak dla mnie najlepsze faworki robi moja babcia...Palce lizać!Jestem wierna jej recepturze Składniki: 1/2 kg mąki 6 żółtek cukier puder 20 dag śmietany 2 kieliszki spirytusu 8 dag cukru pudru szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Z mąki, żółtek śmietany, cukru i alkoholu zagnieść ciasto.Dokładnie wyrobić i wybić wałkiem zeby sie dokładnie napowietrzyło, odstwić na 30 minut.Po tym czasie ciasto bardzo cienko rozwałkować, pokroić na pasy o długości ok 10 cm, szerokości 2 cm, smaży... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...