Tort bezowy z kremem pistacjowym

Tort bezowy z kremem pistacjowym

Tort bezowy z kremem pistacjowym

Przepis na : deser

Tort bezowy z kremem pistacjowym to prawdziwa uczta dla zmysłów! Wyobraź sobie kruche, delikatne blaty bezowe, które niemal topnieją w ustach. Do tego krem o głębokim, orzechowym aromacie pistacji – intensywny i wyrazisty. Całość uzupełniają soczyste maliny i chrupiące kawałki pistacji. W tym roku upiekłam na swoje urodziny tę wersję tortu bezowego. Jednym z moich ulubionych deserów jest klasyczna beza pavlova z mascarpone i owocami, ale odkąd poznałam smak bezy połączonej kremem pistacjowym i przełamanej lekko kwa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiszniówka

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.