Jabłecznik z masą krówkową To niezwykłe ciasto ostatnimi czasy podbiło serca domowników. Dość nietypowe, naszpikowane ogromną ilością soczystych jabłek i polane okazałą warstwą masy krówkowej. Gdy piekłam je po raz pierwszy, byłam prawie pewna, że nie może się udać. Tak duża ilość jabłek na tak niewiele ciasta? A jednak, wyszło aromatyczne, wilgotne, maślane, jako idealny spód do słodkiej, karmelowej polewy, która pięknie tężeje i razem z jabłkiem tworzy harmonijną całość. Dodatkowo, po przygotowaniu masy poleca... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...