Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Bardzo lubimy paprykę. Najlepiej na surowo, upieczoną lub uduszoną z dodatkiem mięska. Ale jak przychodzi zima to świetnie sprawdza się właśnie taka papryka "ze słoika". Sezon na paprykę trwa więc koniecznie trzeba coś z niej przygotować. Dziś najbardziej klasyczna wersja papryki - konserwowa/marynowana. Zapraszamy! papryka gorczyca - pół łyżeczki na słoik olej - 1 łyżka na słoik Zalewa 2,5 l. wody 0,5 l. octu 2 łyżki soli 5 łyżek cukru Paprykę umyć, oczyścić z ziaren, pokroić na ćwiartki lub mniejsze częśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję