Wytrawna tarta orkiszowa; spód wytrawnej tarty

Wytrawna tarta orkiszowa; spód wytrawnej tarty

Wytrawna tarta orkiszowa; spód wytrawnej tarty

Szybki w wykonaniu spód tarty, który wykorzystać można do nadziewania różnymi warzywami. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: - 200 gram mąki orkiszowej - 100 gram margaryny - 1 jajko - 1 łyżka wody - 1 łyżka cukru trzcinowego - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Łączę ze sobą wszystkie składniki, schładzam w lodówce przez minimum 30 minut. Formę do tarty smaruję margaryną, wykładam ciasto i piekę ok. 20 minut w temp. 170'C (termoobieg). Na gotowy spód wykładam dowolne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielopokoleniowo

Autor

WielopokoleniowoWielopokoleniowo

Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, jajka nadziewane, ciasta z masa, pyszne ciasto, ciasto orkiszowe, szybkie ciasto

Inne przepisy z Wielopokoleniowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.