Składniki: groszek konserwowy (1 puszka) woda (1 szklanka) czosnek (1 ząbek) sól pieprz kminek mielony Czas przygotowania: 15 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Wylewamy wodę z puszki, a groszek wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Gotujemy. Wyciskamy czosnek i dodajemy do groszku. Kiedy woda się zagotuje bierzemy blender i zamieniamy wszystko w jednolitą masę. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty. Zupę można podawać np. z grzankami. Ja wybrałam opcję bez niczego.
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...