
Przepis na : deser
Wilgotny sernik o niepowtarzalnym smaku. Na kruchym spodzie z dodatkiem ananasa i dużą ilością kandyzowanej skórki pomarańczowej. Smaki komponują się świetnie. Jeśli ktoś za ananasem w cieście nie przepada można zamienić na brzoskwinie z puszki. Zdecydowanie dla osób które lubią ciasta serowe ;) Blaszka o wym 25/30 cm Ciasto kruche: 10 dag mąki krupczatki 15 dag mąki pszennej 13 dag masła 2 żółtka 4 łyżki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker Szczypta soli Masa serowa: 1... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...