
Dziś zapraszam na kolejny przepis na drożdżową babkę. Na blogu mam już dwa, ten jest trzeci. Bogatszy w składniki jak i w smak 😎 Babka jest wilgotna, bardzo puszysta i aromatyczna. Dla mnie idealna 😍 Składniki: 450 g przesianej mąki pszennej 125 g rozpuszczonego, ciepłego masła o zawartości 82% tłuszczu 0.5 szklanki cukru 6 żółtek skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 0.5 op. cukru z prawdziwą wanilią 35 g świeżych drożdży 130 ml mleka 100 g namoczonych w ciepłej wodzie rodzynek 10... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...