Dziś zapraszam na kolejny przepis na drożdżową babkę. Na blogu mam już dwa, ten jest trzeci. Bogatszy w składniki jak i w smak 😎 Babka jest wilgotna, bardzo puszysta i aromatyczna. Dla mnie idealna 😍 Składniki: 450 g przesianej mąki pszennej 125 g rozpuszczonego, ciepłego masła o zawartości 82% tłuszczu 0.5 szklanki cukru 6 żółtek skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 0.5 op. cukru z prawdziwą wanilią 35 g świeżych drożdży 130 ml mleka 100 g namoczonych w ciepłej wodzie rodzynek 10... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...