TARATUSZKI - CZYLI PUSZYSTE FAWORKI NA KEFIRZE
TARATUSZKI - CZYLI PUSZYSTE FAWORKI NA KEFIRZE
Taratuszki to takie grube, pulchne faworki, robione na kefirze (lub maślance). Delikatnie chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku. Lekkie, i nie opite olejem. Proste i szybkie do zrobienia. Najlepsze - w dniu smażenia. Składniki: na 45 szt 3.5 szkl mąki pszennej 360 ml kefiru lub maślanki 1 cukier waniliowy o wadze 16g 4 łyżki cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka sody 3 łyżki rozpuszczonego masła skórka otarta z 1 sparzonej cytryny Wykonanie: W misce umieszczamy kefir, cukier, cukier waniliowy, sodę, rozpuszczo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie
Autor
Walijskie Pichcenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, faworki
Inne przepisy z Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję