Dziś zapraszam do siebie miłośników serników i pistacji. Delikatny, z wyraźnym smakiem pistacji, delikatny i ... raczej mało słodki sernik pistacjowy upiekłam.😋😀 Łasuchom polecam więc dodać więcej cukru pudru 😉 Chociaż warstwa wierzchnia jest słodka i dla mnie fajnie zachowany jest balans z mało słodkim środkiem. Słodycz masy sernikowej zależy też od wykorzystanej pasty pistacjowej. Moja w składzie miała aż 80% pistacji i bardzo mało cukru, dlatego ciasto nie wyszło przesłodzone. Dzięki temu, ż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...