Jeśli lubicie mięciutkie pierniczki, to trafiliście idealnie. Te z przepisu poniżej właśnie takie są. Pysznie czekoladowe, mięciutkie po upieczeniu, i tak samo miękkie po kilku dniach (u mnie wytrzymały 5 dni w niezmienionej formie i smaku). Możecie "sklejać" je po 2 sztuki, smarując powidłami, albo zostawić bez przełożenia. Możecie wierzch ozdobić dowolnie, albo zostawić bez polewy czy lukru. One są pyszne same w sobie 😍 Ja nie wałkowałam ciasta bardzo cienko, bo lubię grubsze pierniki. Składniki: (na 42-4... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...