
Prosty, lekki, o delikatnej konsystencji i fajnym wyglądzie. Nie jest mocno słodki, co (dla mnie) jest dodatkową zaletą. Możemy użyć oczywiście galaretek o innym smaku i kolorze - tak jak lubimy. Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) 1kg twarogu mielonego 200 ml śmietany 30% 60 g cukru pudru 2 galaretki przezroczyste 2 galaretki malinowe (lub inne czerwone) Wykonanie: Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i śmietaną 30%. Masę serową podziel na dwie części. ... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...