Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz majonez chrzan lub musztarda koperek, szczypiorek lub rzeżucha Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy. Kroimy każde na pół. Wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki. Dodajemy odsączonego tuńczyka w sosie własnym. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, majonezem i chrzanem lub musztardą. Dodajemy zieleninę. Mieszamy dokładnie i nakładamy do białek. Dekorujemy dowolnie. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...