Składniki 1 szklanka cieciorki 6 szklanek wody Wykonanie Dzień wcześniej namoczyć suchą ciecierzycę w zimnej wodzie , wsypać do dużego garnka i zalać zimną wodą odstawić na noc . Należy odmierzyć szklankę ciecierzycy i 6 szklanek zimnej wody . Rano odcedzić cieciorkę wrzucić do zimnej wody i gotować pod przykryciem, aż nasiona staną się miękkie . Około 1,5 godziny. Wody nie solimy! Ciecierzyca posiada bardzo grubą skórkę, przez co długo zachowuje swój kształt. Aby ją zmiękczyć możemy dodać pod... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..