Sk ładniki : 150 g ry ż długoziarnisty 1,5 l woda 225 g cukier 1 g suche drożdże 50 g rodzynki 50 g ryż suche ziarna -surowy nie gotowany Wykonanie Zagotować wodę i przestudzić do 36-38 ° C .Ugotowany ryż połączyć z drożdżami i cukrem 25g,oraz rodzynkami w miseczce. Całość przykryć ręczniczkiem i odstawić na minimum 60minut .Do rozgrzanego rondla wsypać cukier 75 g i suche ziarna ryżu 50g , smażyć z na kolor bursztynowy. Połączyć usmażony ryż z wodą przegotowana ,przestudzoną do 38 ° C. Wszystko przełożyć do... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..