solony, suszony ser twarogowy

solony, suszony ser twarogowy

solony, suszony ser twarogowy

Składniki 600gr sera białego- twaróg 2 żółtka kminek do smaku sól do smaku Wykonanie Biały ser twaróg dobrze utrzeć z solą i 2 żółtkami. Gotowa masę przełożyć do lnianego woreczka . Końce związać sznurkiem ,docisnąć na desce ,przycisnąć drugą deską . Suszyć powieszone w przewiewnym miejscu około 3-4 dni . Sam ser jest pyszny, im dłużej leży i wyschnie, tym jego smak jest bogatszy. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser biały, przekąski

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.