Przepis na : kolacja
Składniki 1 mały kalafior 3 ząbki czosnek zmiażdżone 3 łyżki masła stopionego 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku 1/2 szklanki tartego sera żółtego 1 łyżeczka posiekanej pietruszki,lub ulubione zioła u mnie jeszcze susz plasterki marchewki Wykonanie Piec nagrzać do 220° C. Umyć i osuszyć kalafior. Pokroić go na plasterki .Roztopione masło wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Wrzucić różyczki kalafiora ,wymieszać . Doprawić solą i pieprzem,posypać ziołami . Dodać parmezan do kalafiora, wymieszać do połączenia składnikó... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..