. 2 łyżki zmielonych nasion kolendry 1 łyżeczka czosnku w proszku 1/2łyżeczki startej gałka muszkatałowa 1 łyżeczka zmielonej kozieradki 1-2 łyżki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonych goździków 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonego kardamonu 1 łyżeczka sproszkowanej chili 1 łyżeczka sproszkowanej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki soli Wykonanie: Wszystkie przyprawy zmielić ,przesypać do po... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..