domowe suszone jabłka

domowe suszone jabłka

domowe suszone jabłka

Składniki 3 kg jabłek 1-2 łyżeczki cynamonu miód do smaku sok z cytryny około 3/4 -1 szklanka Wykonanie Umyte ,najlepiej swoje jabłka pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Sok z cytryny posłodzić miodem do smaku,dodać 1-2 łyżeczki cynamonu. Gotowym sokiem zalać plasterki jabłka .Wszystko razem dokładnie wymieszać .Gotowe jabłuszka ułożyć na tackach dehydratora-suszarki i włączyć suszenie ,ja susze jak na słońcu ,bo ta maszyna ma taką funkcje .  wysuszyć w dehydratorze na funkcji słońce,a następnie ,ju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, przekąski

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.