Składniki 1 kg pomarańczy 0,5 kg mandarynek 2 granaty -owoc 800g cukier żelujący z 2 mandarynek skórka pocieta w paseczki z 2 pomaranczy skórka pocieta w paseczki plaska łyżeczka mielone goździki ps. ja dałam 1 szklankę cukru i 500g cukru zelującego część skórki pociełam ,reszte starłam na tarce jarzynowej. .przepis dostałam od znajomej z Niemiec Oli .tak mnie zaciekawił ,że zaraz po świętach zrobiłam i nie żałuje ,bo jest pyszny Wykonanie wszystkie owoce wymyć,osuszyć, obrać .Pokroić na małe kawa... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..