Składniki: śledzie tuszki świeże 2 kg , kucharek 3 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba zalewa: cebula 3 sztuki średnia, marchew 1 sztuka średnia, papryka 1 sztuka większa, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, goździki 3 sztuki, gorczyca 2 łyżeczki, cukier 3 łyżki, sól 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka, ocet 10% 1/2 szklanki, woda 5 szklanek Świeże śledzie oczyścić, odciąć płetwy, ogonki,śledzie przekroić ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...