Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 50-60 dag, sól szczypta, jajka 2 sztuki "L", olej rzepakowy 1/2 szklanki, skórka z pomarańczy 200 gram, cynamon 1 łyżka, dżem opcjonalnie drożdże w misie robota wymieszać z 1,5 szklanki letniego mleka, 1 łyżką cukru i mąki, na 30 minut zostawić do podrośnięcia zaczynu wsypać do zaczynu przesianą mąkę, sól, cukier, wbić jajka, hakiem robota wyrabiać ciasto, wlać olej, wyrabiać z 10 minut, na koniec wsypać skórki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...