chrupiące bułki pszenne z mąką kukurydzianą...

chrupiące bułki pszenne z mąką kukurydzianą...

chrupiące bułki pszenne z mąką kukurydzianą...

Składniki: drożdże świeże 25 gram, woda letnia 150 ml, mleko ciepłe 150 ml, olej rzepakowy 50 ml, cukier 1 łyżeczka, sól morska 1,5 łyżeczki, mąka kukurydziana 2 łyżki, mąka pszenna typ 500 50 dag drożdże w misie robota rozmieszać z ciut cukrem, letnim mlekiem z wodą i zostawić na 15 minut - wsypać pozostałe składniki i resztę mleka, wody i wyrabiać z 10-13 minut hakiem robota ciasto zostawić przykryte na 60-80 minut do wyrośnięcia - ciasto obsypać mąką i parę razy wyrobić ręką do odgazowania, blacha z papierem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.