Przepis na : obiad
Składniki: 6 plastrów schabu, 1 cebula, 2 czerwone świeże papryki, 1-2 garście posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, cząber, czerwona słodka papryka, musztarda, mąka pszenna, olej, 1 łyżka masła, 2 łyżeczki tartego chrzanu. Przygotowanie: Ze schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron. Z jednej strony posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu. Mięso zalać 800ml wody, przykryć pokrywką i zagotować. Po zagoto... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...