Kompot z brzoskwiń.

Kompot z brzoskwiń.

Kompot z brzoskwiń.

Dziś moja mama pochwaliła się, że robi kompot z brzoskwiń. Oczywiście od razu poprosiłam o zdjęcia. A jak zdjęcia już dostałam, to oczywiście razem z przepisem. Dzielę się z Wami przy okazji :) Składniki: brzoskwinie, 1kg cukru na 1.7l wody - wychodzą 4 słoiki. Przygotowanie: Brzoskwinie umyć. Ciasno powkładać do słoika. Zagotować wodę i wymieszać z cukrem. Zalać owoce i mocno zakręcić słoik .  Gotować 45min. Woda musi sięgać do ponad 3/4 słoika. Słoiki w garnku postawić na kratce lub na  ścierce, n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.