Artykuł sponsorowany Wielkanoc to czas, kiedy na polskich stołach królują tradycyjne dania. Jednym z nich jest żurek, lekko kwaśna zupa, która jest nieodłącznym elementem świątecznego menu. Jednak aby przygotować prawdziwie autentyczny żurek, warto zacząć od przygotowania domowego zakwasu. W tym artykule przedstawimy przepis na tradycyjny żurek wielkanocny i pokażemy, jak samodzielnie przygotować zakwas z mąki żytniej. Gotowi? Zaczynamy! Co to jest zakwas na żurek? Zakwas na żurek to sfermentowany płyn, który służy jak...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...