Tradycyjne FAWORKI z ciasta zbijanego / proste i szybkie w przygotowaniu

Tradycyjne FAWORKI z ciasta zbijanego / proste i szybkie w przygotowaniu

Tradycyjne FAWORKI z ciasta zbijanego / proste i szybkie w przygotowaniu

Witam serdecznie i zapraszam na faworki, przygotowane w tradycyjny i babciny sposób, czyli walenie wałkiem po cieście 😉 Podczas zbijania ciasta, można spalić kilka kalorii, które uzupełnimy usmażonymi faworkami 😊 Faworki polecam i życzę smacznego. Do przygotowania faworków będziemy potrzebować: 400 g mąki pszennej – około 2 ½ szklanki 250 ml 6 żółtek (rozmiar L) 6 kopiastych łyżek śmietany 18% lub 12% to jest około 220 gramów – troszkę mniej jak szklanka – zamiast śmietany możemy dodać gęsty jogurt naturalny 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.