Jajka po meksykańsku – szakszuka meksykańska

Jajka po meksykańsku – szakszuka meksykańska

Jajka po meksykańsku – szakszuka meksykańska

Witam serdecznie, dzisiaj propozycja na pyszne jajka po meksykańsku, zwane również szakszuką z czerwoną fasolą. Danie jest smaczne, sycące, idealnie nadaje się do podania na śniadanie lub kolację. Do przygotowania jajek po meksykańsku będziemy potrzebowali: 6 jajek 2 puszki pomidorów krojonych (puszka 400g) puszka fasoli czerwonej (puszka 400g) papryka żółta lub czerwona około 80 g cebuli czerwonej lub żółtej papryczka chili 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku przyprawy takie jakie lubimy: ja dodałam łyżeczkę o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.