Zupa-krem z białych szparagów

Zupa-krem z białych szparagów

Zupa-krem z białych szparagów

Kremowa i delikatna w smaku zupa-krem z białych szparagów. Idealny pomysł na sezonowy obiad. Zupę-krem podałam z podsmażonym wędzonym boczkiem, aby dodać do niej odrobinę chrupkości. Składniki na 3 porcje: 1 duży pęczek białych szparagów (0,5 kg) 3 szklanki wody 1 żółtko 2 płaskie łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 30% (125 ml) do smaku sól, pieprz, cukier do podania 100 g wędzonego, surowego boczku Szparagi umyć, obrać i odciąć z nich drewniane końcówki. Obrane szparagi pokroić na mniejsze części. Wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję