Syrniki z tartym jabłkiem (placki twarogowe)

Syrniki z tartym jabłkiem (placki twarogowe)

Syrniki z tartym jabłkiem (placki twarogowe)

Pomysł na wykorzystanie twarogu w kostce - syrniki z jabłkiem, czyli smażone placki twarogowe nadziane startym jabłkiem. Placuszki są wilgotne, a zarazem miękkie i delikatne w konsystencji. Uwag: syrniki należy smażyć na małym ogniu (szybko się przypalają) i bardzo delikatnie obracać na drugą stronę. Po ostudzeniu zachowują swoją konsystencję i nie łamią się ani nie rozpadają.  Składniki na około 15 sztuk (porcja dla 2 osób): 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 1 małe jabłko 3 jajka 1 łyżeczka cukru wani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, placki z jabłkami, ciasto, placuszki, przekąski, jabłka, ciasta z jabłkami, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.