Młoda kapusta na słodko-kwaśno

Młoda kapusta na słodko-kwaśno

Młoda kapusta na słodko-kwaśno

Przepis na : obiad

Młoda kapusta na słodko-kwaśno to wspomnienie mojego dzieciństwa :) Jak dla mnie najlepszy dodatek do młodych ziemniaków. Na samą myśl o takiej kapuście mam ochotę przygotować ją po raz kolejny ;)  Uwaga: kapusty nie duście zbyt długo, ponieważ ma być lekko twarda!   Pamiętajcie, aby ocet i cukier dodawać stopniowo, tj. po łyżce - do własnego smaku.  Składniki na porcje dla 2-3 osób: 1/2 główki młodej kapusty 3/4 szklanki wody 3-4 płaskie łyżki octu 10% 2-3 łyżki cukru sól, pieprz zasmażka 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.