Jajka w szynce pod kiełkową pierzynką podane z sosem chrzanowym

Jajka w szynce pod kiełkową pierzynką podane z sosem chrzanowym

Jajka w szynce pod kiełkową pierzynką podane z sosem chrzanowym

Przystawka na zimno, którą przygotujecie dosłownie w ciągu kilka minut. Gotowane jajka zawinięte wędliną drobiową i nadziane kiełkami rzodkiewki oraz sosem chrzanowym. Prosto i smacznie 😊 Przy okazji wszystkich czytelnikom mojego bloga życzę spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnym gronie. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków wędliny drobiowej 1 opakowanie kiełków rzodkiewki (50 g) sos chrzanowy 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu sól, pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.