Najlepszy jabłecznik na świecie (bez jajek, na kefirze)

Najlepszy jabłecznik na świecie (bez jajek, na kefirze)

Najlepszy jabłecznik na świecie (bez jajek, na kefirze)

Kiedy przychodzi weekend zazwyczaj pieczemy coś słodkiego. A co może być jesienią lepsze od domowego jabłecznika? Tylko jabłecznik na kefirze! :) Nie będę się dużo rozpisywać, bo po prosu trzeba go upiec i spróbować, bo ciężko dobrać słowa, aby opisać tą rozkosz - chrupiące ciasto, a w środku miękkie, słodkie jabłka - poezja. "Ten jabłecznik jest tak pyszny, że powinien być nielegalny" - to chyba najlepsza rekomendacja. Czego potrzebujemy? (wszystkie składniki ciasta powinny być zimne) - 2 szklanki mąki krup... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu two broke sisters

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.